Δελτία τύπου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (13-6-2024)

Λόγω αυξημένων συμμετοχών, οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των ταινιών μικρού μήκους στις κατηγορίες ντοκιμαντέρ και μουσικά ντοκιμαντέρ μεταφέρονται μέχρι και την 7η Ιουλίου 2024.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (26-3-2024)

Για την κατηγορία Best International short Fiction Film θα δοθεί στον πρώτο νικητή χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (30-1-2024)

Οι ημερομηνίες σχετικά με το Διαγωνιστικό τμήμα έχουν αλλάξει:

Οι ημερομηνίες για υποβολές στο Filmfreeway στην "Earlybird Deadline", για όλες τις ταινίες επεκτείνεται μέχρι τις 19 Απριλίου 2024.

Οι ημερομηνίες για υποβολές στο Filmfreeway στην "Regular Deadline", για όλες τις ταινίες επεκτείνεται μέχρι τις 10 Μαϊου 2024.

Οι ημερομηνίες για υποβολές στο Filmfreeway στην "Late Deadline", για όλες τις ταινίες επεκτείνεται μέχρι τις 14 Ιουνίου 2024.

Οι ημερομηνίες για υποβολές στο Filmfreeway στην "Extended Deadline",  μόνο για τις μικρού μήκους μυθοπλασίας επεκτείνεται μέχρι τις 7 Ιουλίου 2024.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

(15-1-2024)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΜΑΤΑ» 2024

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των δυο τελευταίων ετών το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΚΥΜΑΤΑ» ετοιμάζεται για την 3η διοργάνωσή του που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 1 Σεπτεμβρίου 2024 στο δημοτικό χώρο του Θαλασσόμυλου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Η νέα προσθήκη του φετινού φεστιβάλ είναι το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κύματα» θα παρουσιάσει στο φετινό πρόγραμμά του ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους (μέχρι 20 λεπτά), ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (μέχρι 30 λεπτά), μουσικά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (μέχρι 30 λεπτά).

Το φεστιβάλ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν την συμμετοχή τους. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα https://filmfreeway.com/KYMATAFilmFestival όπου μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για τους όρους συμμετοχής. Η περίοδος υποβολής ταινιών έχει ήδη ξεκινήσει.

Η κριτική επιτροπή θα βραβεύσει τις καλύτερες συμμετοχές με τα εξής βραβεία:

Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους (1ο, 2ο και 3ο βραβείο)

Βραβείο Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους (1ο βραβείο)

Βραβείο Ταινίας Μουσικού Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους (1ο βραβείο)

Μαρίνος Σκλαβουνάκης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ – Παραγωγή